logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Lze žádat o zelenou úsporám light

Publikováno 13.1.2023

Senioři a nízkopříjmové domácnosti mohou od pondělí 9. ledna žádat o finanční příspěvek na zateplovací práce v dotačním programu Nová zelená úsporám Light. Peníze jsou určené na jednoduché stavební úpravy, které povedou k úspoře energií.

Díky této dotaci mohou senioři, samoživitelé nebo lidé s hendikepem rychle a bez finančních bariér provést jednoduchá opatření s velkým efektem trvalých úspor energií.. 

Domácnosti s nižšími příjmy mohou například vyměnit nekvalitní okna, netěsnící dveře, zateplit studenou podlahu, strop, střechu i vnější fasádu. Jde o rychle proveditelná opatření v rodinných domech nebo trvale obývaných chatách či chalupách, která je možné zvládnout během dnů, a to i svépomocí. Nákladná řešení na úsporu energií jsou dostupná i těm, kteří nemají dostatek finančních prostředků. „Na rozdíl od klasické Nové zelené úsporám nemusí mít žadatelé peníze dopředu našetřené, protože podporu až 150 tisíc korun dostanou zálohově ještě před tím, než se do stavebních prací pustí.

Na realizaci mají domácnosti jeden rok a žádat lze i zpětně na opatření provedená po 12. září 2022. Dokumentů je potřeba minimum, v zásadě jen doklad o vlastnictví bankovního účtu, jednoduchý formulář odborného posudku, fotodokumentace stávajícího stavu a potvrzení prokazující čerpání důchodu nebo příspěvku na bydlení. Ti, co mají renovaci už hotovou, doloží rovnou i zprávu o provedených opatření a fotodokumentaci realizovaného opatření.

 Elektronické podání žádosti i všechny potřebné informace je možné najít na www.novazelenausporam.cz

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies