logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Začíná stavba cyklostezky Žáčkova

Publikováno 6.2.2024

V květnu začala výstavba další cyklostezky – tentokráte cyklostezky Žáčkova. Ta povede kolem Pískáče a poté dál podél Bečvy, kde naváže na cyklostezku Bečva.  Na akci ve výši 14,5 milionu korun město získalo dotaci – projekt "Cyklostezka Žáčkova" je spolufinancován Evropskou unií.

Celková délka navržené cyklostezky činí téměř 2 km. Cyklostezka je rozdělena na dvě větve. Větev A řeší úsek vedoucí podél stávající komunikace. V úseku podél vodní plochy Pískáč až po zahrádkářskou kolonii je stezka navržena v souběhu se stávající komunikací. Zbylý úsek v délce cca 350 m je řešen rozšířením stávající komunikace a vedením cyklotrasy v prostoru komunikace. Celková délka větve A činí něco málo přes 1100 metrů.

Větev B řeší výstavbu stezky okolo vodní plochy Pískáč. Tato větev bude sloužit jako přístupová a propojovací komunikace pro chodce a cyklisty na další obytné části ve městě Hranice. Jedná se o propojení s obytnou lokalitou ul. Pod Křivým a v opačném směru se jedná o propojení s lokalitou ul. Pod Bílým Kamenem. Větev B je navržena v délce 871 m.

Upozorňujeme řidiče, až do 15. září 2024 kvůli výstavbě nové cyklostezky byla nutná úplná uzavírka části ulice Žáčkova. Cyklisté mohou na Rybáře buď opatrně projet nebo to vzít malou zajížďkou kolem čističky a drahotušského letiště.

Omlouváme se za způsobené komplikace a děkujeme za pochopení.

Část cyklostezky povede kolem Pískáče.

Přibližná trasa nové cyklostezky.

Přílohy ke stažení

Umístění cyklostezky (402,53 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies