logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Dopravní automobil Uhřínov

Publikováno 10.6.2020

Projekt „Hranice - Dopravní automobil Uhřínov“ je spolufinancován z Olomouckého kraje a Ministerstva vnitra České republiky.

 

Město Hranice bylo úspěšné v podání žádosti o dotaci na pořízení dopravního automobilu pro JSDH Uhřínov do dotačního programu vyhlášeném Ministerstvem vnitra. Podmínky Dotačního titulu Olomouckého kraje dovolily podat tuto žádost o příspěvek také o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje. Jedná se o Program na podporu JSDH 2021 dotačního titulu č. 2 Dotace pro JSDH obcí Olomouckého kraje na nákup dopravních aut a zařízení 2021.

Jednotka Uhřínov využívá v současné době automobil rok výroby 1992, který se pořizoval jako starší. Vzhledem ke stáří a najetým kilometrům je v havarijním stavu a po technické prohlídce je nezpůsobilé provozu. Oprava toho auta vzhledem k výše uvedeným skutečnostem, je nerentabilní (výměna motoru). Vzhledem k této situaci je jednotka v současné době neakceschopná. 

Nové vozidlo bude využíváno pro činnost JSDH Uhřínov a zvýší kvalitu služeb poskytovaných hasiči nejen v místních částech, ale také přispěje k zajištění bezpečnosti zasahujících hasičů a všech občanů.

Předmětem dotace je pořízení dopravního automobilu pro JSDH Uhřínov. 

Financování:

Celkový rozpočet projekt 1.358.830,- Kč
Dotace Ministerstva vnitra ČR 450.000,- Kč
Dotace Olomoucký kraj 100.000,- Kč
Finanční spolupodíl města  808.830,- Kč

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies