logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Dopravní automobil Valšovice

Publikováno 1.3.2023

Projekt „Hranice - Dopravní automobil Valšovice“ je spolufinancován z Olomouckého kraje a Ministerstva vnitra České republiky.

 

Město Hranice bylo úspěšné v podání žádosti o dotaci na pořízení dopravního automobilu pro JSDH Valšovice do dotačního programu vyhlášeném Ministerstvem vnitra. Podmínky Dotačního titulu Olomouckého kraje dovolily podat tuto žádost o příspěvek také o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje. Jedná se o Program na podporu JSDH 2023 dotačního titulu č. 2 Dotace pro JSDH obcí Olomouckého kraje na nákup dopravních aut a zařízení 2023.

Jednotka JSDH Valšovice využívá jako své jediné vozidlo Ford Transit, který byl prvně registrován v Rakousku v roce 2006. V roce 2008 vozidlo zakoupilo město Hranice a upravilo pro potřeby hasičské jednotky. Stávající vozidlo již trpí korozí a v loňském roce došlo k takřka fatální závadě motoru, kterou se podařilo odstranit, ale je otázkou času kdy se zastaví navždy a bude nezpůsobilé provozu.

Nové vozidlo bude využíváno pro činnost JSDH Valšovice a zvýší kvalitu služeb poskytovaných hasiči nejen v místních částech, ale také přispěje k zajištění bezpečnosti zasahujících hasičů a všech občanů.

Předmětem dotace je pořízení dopravního automobilu pro JSDH Valšovice 

Financování:

Celkový rozpočet projekt            2.057.000- Kč
Dotace Ministerstva vnitra ČR       450.000,- Kč
Dotace Olomoucký kraj                    90.000,- Kč
Finanční spolupodíl města           1.517.000,- Kč

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies