logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Rada schválila opatření z projektu „Obec přátelská rodině“

Publikováno 14.2.2024

Rada města Hranic schválila opatření, vyplývající z projektu projektu Audit familyfriendlycomunity-audit obec přátelská k rodině.

Město Hranice se již v loňském roce zapojilo do projektu Audit familyfriendlycomunity - audit Obec přátelská k rodině. Nejedná se o význam slova, jak jej běžně známe, ale je potřeba na něj nahlížet z pohledu nástroje, který podporuje rozvoj rodinné politiky v obcích. Jedná se o vzájemné naslouchání a komunikaci mezi obcí a jejími občany s cílem zjistit, co je potřeba změnit, aby se jim v obci nebo městě lépe žilo a budovaly se vztahy v komunitě.

Kvůli  zmapování těchto potřeb proběhlo, rovněž v loňském roce, dotazníkové šetření ve městě Hranice i v jejich místních částech a workshop s občany města. Komplexním vyhodnocením dotazníkového šetření a podnětů vyplývajících z workshopu vypracovala projektová skupina Plán opatření a Dohodu o cílech, kterými se zabývala na svém jednání Rada města Hranic. Ta schválila opatření, která mezi výstupy dotazníkového šetření dominovala:

1) Podpora dětských skupin

  • podporovat vznik a provoz dětských skupin na území města a pomoci tak rodinám s umístěním dětí    mladších 3 let do těchto zařízení

2) Instalace laviček

  • podporovat mobilitu seniorů

3) Senior taxi

  • zkvalitnit život seniorů ve městě, umožnit jim lépe se zapojit do dění ve městě

4) Každoroční akce – Den pro rodinu

  • mezigenerační propojit občany města, podpořit větší zapojení občanů všech generací do veřejného dění

5) Vybudování pláže na „Pískáči“

  • rozšířit občanům města i jeho návštěvníkům možnosti volnočasových aktivit

Nic z tohoto by však nebylo možné, nebýt zájmu našich spoluobčanů, kteří se zapojili do dotazníkového šetření nebo se zúčastnili worshopu. Vedení města Hranic si zájmu občanů o rozvoj města váží a děkuje jim za jejich čas, který věnovali vyplnění dotazníků a za podnětné postřehy.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies