logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Rekondiční pobyt Klubu seniorů 2017

Publikováno 19.10.2017

První zářijový týden jsme prožili v pěkném prostředí hotelu Ondráš Na Ostravici. Čekaly nás dny plné turistiky, ale také ranní a odpolední cvičení a plavání v sousedním hotelu Sepetná.

Cestou jsme se zastavili na Soláni a vyšlapali k pískovcovému památníku s nápisem – vrch Soláň. Zde se nám naskytly výhledy na okolní překrásnou krajinu. U lyžařských vleků někteří zavzpomínali na své lyžařské začátky. Po občerstvení v hotelu Čarták pokračovala naše cesta přes Velké Karlovice do hotelu Ondráš. Tady nás vítala milá a vstřícná paní recepční, která po celou dobu pobytu ochotně plnila všechna naše přání.

Hned druhý den jsme se vydali dobýt nejvyšší horu Moravskoslezských Beskyd – Lysou horu. Po tříhodinovém stoupání se nám ji podařilo pokořit. Dolů se nám šlo radostněji, protože jsme si dokázali, že ještě nepatříme do starého železa.

Ve středu se těšíme na návštěvu srubu básníka Petra Bezruče na Ostravici. Obytná část muzejního srubu je zařízena tak, jak si ji Bezruč sám navrhl. Interiér zůstal naprosto beze změny. Se zaujetím jsme poslouchali slova našeho průvodce a četli vtipné verše na všech dveřích. Po prohlídce jsme se vydali k peřejím a na výstavu dřevěných soch. Někteří pokračovali dále přes Skalku a našlapali přes třináct kilometrů.

Ve čtvrtek nás červené medvědí tlapky vedly lesními stezkami k hrázi největší beskydské přehrady Šance s pohledy na Lysou horu a Smrk. Hráz přehrady se opravuje, proto jsme stavební místo rychle opustili a devět kilometrů dlouhou trasu ukončili v Beskydském Pivovárku u dobrého moku.

A je tu pátek, den našeho návratu domů. Po rozloučení s personálem hotelu odjíždíme do Ostravy. Toto město právě slaví 750 let svého vzniku. Navštívíme Slezskoostravský hrad, Černou louku i Masarykovo náměstí. Na všech místech probíhá pestrý program. V odpoledních hodinách se vracíme do Hranic.

    Děkujeme vedení klubu, naší cvičitelce a všem, kteří se podíleli na příjemně prožitém týdnu v srdci Beskyd.  

Text Z. Rorečková, foto V. Štolcarová 

Pobyt byl realizován s využitím dotace Olomouckého kraje ve výši 30 tis. Kč z Programu na podporu zdraví a zdravého životního stylu v roce 2017 (dotační titul 1 - Podpora ozdravných a rehabilitačních aktivit pro specifické skupiny obyvatel). 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies