logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Rekonstrukce školní kuchyně ZŠ a MŠ Hranice, Šromotovo

Publikováno 7.2.2024

Projekt „Rekonstrukce školní kuchyně ZŠ a MŠ Hranice, Šromotovo“, registrační číslo CZ.05.01.01/02/22_009/0001253 je spolufinancován Evropskou unií. Dotace se poskytuje za účelem realizace projektu v rámci Operačního programu Životní prostředí 2021-2027.

Projekt je zaměřen na realizaci energeticky úsporných opatření ve stravovacím pavilonu stávající budovy ZŠ a MŠ Hranice, Šromotovo, Šromotovo nám. 177, Hranice.

ZŠ Šromotovo se nachází ve starší školní budově. Na objektu byly v průběhu času realizovány různé stavební úpravy, část těchto opatření vedlo k energetickým úsporám a současný projekt rekonstrukce kuchyně je významně doplňuje.

Jako opatření je navržena kompletní modernizace kuchyňského provozu vedoucí k energetickým úsporám, dojde zde k úpravě dispozic, obnově a optimalizaci stávajícího provozu kuchyně.

Hlavním důvodem rekonstrukce je navržení kuchyně pro energetické úspory, proto jsou veškeré stroje a zařízení v nejvyšší energetické třídě. V rámci úprav bude instalována nová technologie kuchyňského provozu. Prostory pro skladování, mycí linky a varná technika jsou navrženy na základě přesných výpočtů. Dojde ke stavebnímu oddělení varny, výdeje a umýváren – zejména kvůli rozdílným požadavkům na mikroklima. Realizací nové vzduchotechnické jednotky s rekuperací dojde ke snížení tepelné ztráty větráním a tím ke snížení spotřeby tepla na vytápění.

V souvislosti s novou elektroinstalací se předpokládá energetická úspora spotřeby elektrické energie. Z tohoto důvodu bude celkový odebíraný příkon školní kuchyně monitorován systémem, který zajistí, aby celkový soudobý příkon gastroprovozu nepřekročil požadovaných hodnot. Dle požadavku, aby spotřeba energie na umělé osvětlení byla co nejnižší, je veškeré umělé osvětlení navrženo LED svítidly.

 

Rozpočtové náklady projektu                                                                                   36 956 867,45 Kč

Dotace Operačního programu Životního prostředí                                           18 393 001,68 Kč

Podíl města                                                                                                                      18 393 001,67 Kč

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies