logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

V Hranicích zaplatíte parkovné na tři kliknutí

Publikováno 15.3.2022

V městě se inovuje parkovací systém. Začne se požívat služba MPLA, která je rozšířena v mnoha dalších českých městech.  Jedná se o nejrychlejší bezhotovostní platbu parkovného. Bez hledání parkovacího automatu a drobných po kapsách. S možností kdykoliv a odkudkoliv si parkovací dobu prodloužit. Stačí několik kliknutí a parkovací automat budete mít v mobilu, tabletu nebo počítači.

Odpadne ale možnost placení prostřednictvím SMS. 

Snadno a jednoduše

Služba MPLA je uživatelsky jednoduchá a přívětivá. Jedná se o nejrozšířenější službu tohoto typu v ČR, více než 30.000 transakcí/den. Díky službě MPLA můžete platit platební kartou MasterCard , Visa a American Express, dále palivovými kartami CCS a Axigon (Shell Cards, Euro Oil), kartou MPLA, Twisto kartou nebo lze využít jednorázové platby prostřednictvím Google Pay a Apple Pay. Pro platbu parkovného pomocí služby MPLA si můžete stáhnout nativní aplikaci v Google Play či App Store, nebo stačí zadat http://mpla.io do Vašeho internetového prohlížeče. Služba MPLA je navíc propojena s portálem Mapy.cz, takže snadno uhradíte parkovné i z portálu či aplikace Mapy.cz.

U každého z uvedených způsobů jak zaplatit - web, aplikace, Mapy.cz se vyplňují údaje jednorázově při první platbě, aplikace si zapamatuje Vaše data, která bezpečně spravujete pod chráněným přístupem, který využívá ověřené bezpečnostní certifikáty a nemusíte zadávat heslo. Systém města obdrží informaci o úhradě, na účet provozovatele je připsaná platba za parkovné. Platný parkovací status vašeho vozu je také v informačním systému - strážník si tak platnost vašeho parkování ověří prostřednictvím registrační značky vozidla, žádný parkovací lístek za okno už nepotřebujete. Za Vaši platbu parkovného Vám na e-mail přijde elektronický účetní doklad vztahující se ke každé transakci, se všemi potřebnými náležitostmi.

Stejně jako v Praze nebo jinde v ČR

Stejnou aplikaci na platbu parkovného můžete použít nejen v Hranicích, ale také v Praze, Brně, Olomouci, Zlíně, Liberci, Mladé Boleslavi, Pardubicích, Kolíně, Kosmonosech, Litomyšli, Kroměříži, Příbrami, Vrchlabí, Rychnově nad Kněžnou, Vyškově, Jeseníku, Mnichově Hradišti, České Třebové, Litoměřicích, Písku, Svitavách, Novém Jičíně, Třebíči, Říčanech, Šumperku, Břeclavi, Mikulově, Dolních Břežanech, Chomutově, Třinci, Českém Brodě a Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi - celkem ve více než 60 lokalitách.

Návody na použití aplikace      

Webová aplikace – k dispozici ve webovém prohlížeči  

Nativní aplikace MPLA.IO pro Android – ke stažení na Google Play

Nativní aplikace MPLA.IO pro iOS – ke stažení na App Store

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies