logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Zjednodušujeme placení parkovného

Publikováno 14.12.2023

Parkovné v Hranicích od ledna nově zaplatíte jednoduše pomocí QR kódu, aniž byste si museli stahovat nějakou aplikaci. Virtuální Parkovací Automat (VPA) Vám nabídne nový, pohodlnější, jednodušší a moderní systém placení, ke kterému bude nutný pouze mobilní telefon, tablet či počítač s připojením k internetu. Funguje na bázi webové aplikace bez nutnosti instalace.

Můžete platit nebo prodloužit dobu parkování odkudkoliv a kdykoliv, například z kavárny, návštěvy nebo čekárny u lékaře. Můžete zaplatit parkovací poplatek komukoliv, třeba rodinným příslušníkům nebo přátelům na návštěvě.

Použití je jednoduché. Načtete svým mobilem (tabletem) QR kód zóny placeného stání nebo zadáte přímý odkaz či najdete zónu na mapy.cz. Můžete také využít identifikaci lokality geolokačními službami (GPS) a potvrzením správné lokality (město, zóna, atd.)

Poté se vám v aplikaci VPA zobrazí informace o dané zóně placeného stání (cena parkovného a maximální možná doba parkování), následně zvolíte preferovanou dobu parkování z roletového menu. Pokud využíváte k identifikaci zóny geolokační služby, zkontrolujte, zda jste skutečně na správném místě.

Pokud zadáváte data do aplikace VPA poprvé, pak budete vyzván k zadání registrační značky vozidla a e-mailu. Samozřejmě můžete zadat více registračních značek vozidel, které lze v nastavení aplikace VPA kdykoliv v budoucnu změnit. Při opakované relaci již zadanou značku vyberete z menu. A poté už stačí uhradit parkovné prostřednictvím tlačítka Q „Zaplatit“. 

Parkovné se považuje za uhrazené až po odeslání dokladu za parkovné na e-mail uživatele, ve kterém je uvedena doba parkování, zóna placeného stání a registrační značka vozidla. Bez dokladu není možné využívat zóny placeného stání.

Potvrzení o platbě za Vaše vozidlo, respektive jeho registrační značku, je načteno strážníkům do informačního systému MP Manager. Doklad o zaplacení Vám samozřejmě přijde na Váš e-mail.

Můžete také zadat do internetového prohlížeče tuto adresu, která Vás odkáže přímo na možnost placení parkovného bez načítání QR kódů. 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies