logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Úspěšní žadatelé o kotlíkové dotace mohou žádat o příspěvek města

Publikováno 21.9.2023

Město Hranice se zapojuje do programů kotlíkových dotací, v rámci kterých poskytuje ze svého rozpočtu finanční příspěvky občanům, kteří jsou vlastníky nemovitostí na území města. Hranice. Zároveň Olomoucký kraj připravil informační semináře k tomuto dotačnímu programu.

Občané mohou městu Hranice podávat žádosti o nabízenou finanční podporu. Formuláře pro žádost jsou k dispozici v příloze (viz níže). Podané žádosti jsou předkládány ke schválení Radě města Hranice. Po schválení je s daným žadatelem podepsaná Smlouva o poskytnutí dotace – finančního příspěvku, na základě které je dotace následně zaslána na účet žadatele.

5. vlna kotlíkových dotací

V rámci dotačního programu "Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji V." budou ze strany města podpořeny jednotlivé fyzické osoby, které jsou vlastníky či spoluvlastníky nemovitosti na území města Hranice a zároveň úspěšnými žadateli o dotaci od Olomouckého kraje. Výše finančního příspěvku činí 5 % k dotaci poskytnuté Olomouckým krajem. Informace o kotlíkových dotacích v Olomouckém kraji naleznete zde.

Poskytování dotace – finančního příspěvku schválilo Zastupitelstvo města Hranice svým usnesením č. 193/2023 – ZM 8 ze dne 14.09.2023.

Přestože Olomoucký kraj umožňuje získat v tomto programu dotaci i ex ante, finanční příspěvek ze strany města bude poskytován vždy až po realizaci dílčího projektu. Žádost je možno podat až po vyplacení celé dotace ze strany Olomouckého kraje. 

Přílohy ke stažení:

Žádost o poskytnutí finančního příspěvku – kotlíkové dotace V. (word)

Žádost o poskytnutí finančního příspěvku – kotlíkové dotace V. (pdf)

Informační semináře

Olomoucký kraj připravil v jednotlivých městech informační semináře (příloha) k tomuto dotačnímu programu. V Hranicích proběhne tento seminář v Zámeckém klubu  nad Zámeckou zahradou v úterý 24. října od 10  do 12 hodin. 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies