logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Galeristka Anna Musilová slaví 90 let - blahopřejeme

Publikováno 11.3.2023

Galeristka Anna Musilová, oslavila v sobotu 11. března 90 let. K tomuto významnému jubileu ji při příležitosti zahájení tradiční velikonoční výstavy v její galerii M+M popřál za vedení města místostarosta Karel Machyl.

Stále aktivní Anna Musilová také získala při příležitosti životního jubilea 90 let a ocenění místopředsedkyně Senátu ČR Jitky Seitlové Děkovný list za její mnohaletou vynikající činnost ve prospěch města Hranic.

Paní Anna Musilová otevřela spolu se svým manželem Galerii M+M v roce 1995 v domě, který jí byl vrácen v restituci. Od té doby  v této galerii uspořádala nespočet výstav, koncertů recitálů, akcí, jak pro dospělé, tak pro děti. Prostřednictvím svého syna Jiřího, žijícího ve Velké Británii, pozvala do Hranic Sbor královské kaple paláce Hampton Court. Svá díla zde prezentovalo mnoho známých umělců, ale také žáci místních škol, senioři klubů z blízkého i vzdálenějšího okolí.

Vede také kroniku Společenského klubu panenka (dříve Kiwanis Clubu Hranice), jehož je zakládající členkou. Od roku 2005 spolupořádá charitativní akce a podílí se na projektech klubu Panenka do nemocnic, Adopce na dálku a podpora mladých umělců.

Její neutuchající elán a obětavá příprava dalších projektů pro radost a potěšení všech občanů města Hranice a širokého okolí, ale také zahraničních hostů z partnerských měst - jako je slovenský Hlohovec, holandský Leidschendam-Voorburg, polské Konstancin-Jeziorna a slovinské Slovenske Konjice jsou pro ostatní vzorem i motivací.

Anna Musilová za svoji dlouholetou činnost obdržela již v roce 2005 Cenu města Hranic.

Paní Anna Musilová v Senátu ČR

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies