logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Cenu města Hranic získaly čtyři osobnosti

Publikováno 4.12.2023

Slavnostní předání Cen města se uskutečnilo ve středu 29. listopadu ve Velké zasedací místnosti MěÚ Hranice. Letos získaly Cenu města Hranic čtyři hranické osobnosti, dvě ženy a dva muži.

Je mezi nimi známá spisovatelka Jaroslava Černá, jejíž knihy se těší značné oblibě. Ta se z předávání Cen města omluvila pro nemoc.

Dále Bc. Vlasta Zapatová, ta především za svou dlouholetou činnost pro místní část Drahotuše Cenu města obdrželi také dlouholetý ředitel Střední lesnické školy, bývalý radní a zastupitel Ing. Miroslav Kutý a pan Jiří Richter, který vytvořil ceněnou sbírku historických automobilů a motocyklů. Zároveň je dlouholetým členem Harley klubu (Harley Owners Group) a pořadatelem hranických motomší. 

Cena města se uděluje jako ocenění osob a kolektivů, které podaly mimořádný výkon nebo dosáhly významných úspěchů a mají vztah k městu. Cenu města tvoří pamětní list podepsaný starostou města, plaketa a finanční odměna ve výši 10 tisíc korun. Pan Jiří Richter věnoval svou odměnu Dětskému domovu Hranice, za který si ji přebrala ředitelka Mgr. Radka Šuláková.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies