logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2021 - Cyklisté podporují nemocné děti (fotogalerie)

Publikováno 3.6.2021

Začátkem června se můžete zapojit do projektu Na kole dětem, kdy již po dvanácté vyrazí cyklisté napříč Českou republikou, aby podpořili nemocné děti. Při své pouti opět neminuli Hranice a to hned 3. června. Do města peloton asi 80 ti jezdců dorazil před jedenáctou dopoledne a po krátkém občerstvení pokračoval směr Bystřice pod Hostýnem. (fotogalerie)

Motto: „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně“.

Ve dnech 2. až 12. června 2021 vyrazí Josef Zimovčák a peloton cyklistů na etapovou cyklojízdu napříč Českou republikou. Záměr jízdy, což je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí se tradičně nemění. Ale stejně jako loni si značná protikovidová opatření vyžádala změny v organizaci a struktuře jízdy. Peloton v čele s Josefem Zimovčákem bude menší, tvořený pouze partnery a sponzory. Pojedou také páni profesoři Pavel Pafko a Jan Pirk.

Cyklisté v čele s Josefem Zimovčákem na jeho historickém velocipédu navštíví také Hranice. Svoji podporu můžete vyjádřit tak, že každý může sednout na kolo sám, nebo v menší skupině, ujet nějakou trasu, nejlépe blízko svého bydliště a poslat finanční částku ve výši ujetých kilometrů na účet NF Na kole dětem. Za jedenáct let se podařilo získat pro děti bezmála čtrnáct milionů korun.

„Letošní trasa kopíruje loňskou verzi. Z moravskoslezského Hlučína, přes Ostravu do malebné obce Slopné, dále do Bzence, Ivančic a Jindřichova Hradce, projedeme Jižní Čechy do Březnice, tradičně se zastavíme v Družci, Zichovci, projedeme Prahou a ze Sobotky už zamíříme do Orlických hor. Zde se chvíli pozdržíme a konec nás čeká v Lanškrouně. Navštívíme mnoho nových míst, zastavíme se i tam, kde už nás znají a oprášíme stará partnerství,“ shrnuje hlavní manažer Petr Veselý. „Města byla letos v komunikaci a přípravách akce mimořádně vstřícná, již věděla, co akce obnáší. Pevně jsme věřili, že letošní ročník již bude v plné parádě. Nevadí. Musíme se přizpůsobit, ale takový je život.“ dodává Veselý.

„Každý rok se lidé těší na účast, letos mám pocit, že vše bylo ještě intenzivnější. Všem už chybí sociální kontakty a pohyb. Slyšel jsem i názor, že je akce světlem v tunelu, což mě moc těší. Já hlavně myslím na nemocné děti, že si svou situaci také nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Tak jim to pojďme ulehčit, jak to jen bude možné,“ říká Josef Zimovčák.

Podrobnosti o trase a celé akci naleznete na https://www.nakoledetem.cz/cyklotour-2021

(bak)

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies