logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Dobrovolní hasiči se připravovali ve Velké

Publikováno 16.3.2023

Pravidelnou teoretickou odbornou přípravu svých jednotek podle témat vyhlášených Generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru (HZS) na rok 2023 pořádalo Město Hranice11. března  v sokolovně ve Velké. Tradičně na ni přizvalo i jednotky okolních obcí, v rámci kapacitních možností pronajatých prostor. Odborné přípravy se zúčastnilo 138 hasičů z 16 jednotek.

Odbornou přípravu zahájili místostarosta města Hranic Mgr. Karel Machyl a ředitel Územního odboru Přerov plk. Ing. Miroslav Čoček a v roli školitelů se střídali jeho kolegové z Krajského ředitelství HZS Olomouckého kraje a požární stanice Hranice.

 Je to již 16 let co nám HZS zajišťuje lektorskou činnost při provádění teoretické části odborné přípravy hasičů. Ke každému tématu si profesionální kolegové připravili kvalitní prezentace, fotodokumentace, názorná videa s důrazem na správnou taktiku zásahu a bezpečnost práce.

Všichni přítomní hasiči dobrovolných jednotek si velmi cení vysoké kvality takové odborné přípravy a osobního kontaktu s profesionálními kolegy se kterými se potkávají u zásah. Poděkování města Hranice si zaslouží nejen příslušníci HZS za lektorskou činnost, ale i členové Sboru dobrovolných hasičů Velká, kteří celou akci organizačně zajistili a to včetně občerstvení.

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies