logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Hranice jsou zapojené do projektu "Rodině přívětivá obec"

Publikováno 27.9.2023

Město Hranice se zapojilo do auditu familyfriendlycomumunity neboli rodině přívětivá obec. Jeho cílem je podpořit pro-rodinné klima v naší obci, klima, které je přátelské rodině, které podpoří budování vztahů v rodinách a mezigenerační dialog. V neposlední řadě máme zájem na intenzivní komunikaci o tomto tématu s Vámi, občany naší obce a chceme naslouchat Vašim potřebám. Proto již proběhl 5. října ve dvoraně zámku první workshop.

 

"Naší obci a jejím představitelům záleží na tom, aby se rodiny u nás dobře cítily, aby se jim zde dobře žilo. Zajímají nás občané všech věkových kategorií, zajímají nás potřeby těch, kteří žijí sami, těch, kteří se starají nebo v budoucnosti budou starat o někoho blízkého" uvedl místostarosta Mgr.Karel Machyl.

Nejedná se o audit v pravém slova smyslu, ale o vzájemné naslouchání mezi občany a zástupci obce. Smyslem je netvořit opatření od „zeleného“ stolu, ale zapojit neziskový sektor, politickou reprezentaci, zaměstnavatele, školy a občany ve všech fázích života – rodiče, mládež, seniory. 

Proto připravujeme první workshop auditu familyfriendlycommunity. Ten proběhne ve čtvrtek 5. října od 16:00 ve dvoraně zámku v Hranicích.

Audit je rozšířením podpory obcí ze strany krajů a má pomoci v úsilí obcí o zlepšování podmínek života rodin. Významnou výhodou auditu je pomoc v realizaci těch opatření, která si obec na základě systematicky provedené analýzy sama zvolí a se souhlasem rady nebo zastupitelstva obce po dobu tří let realizuje a naplňuje.

Cílem je také zvýšit atraktivitu obce jako místa vhodného pro rodiny, děti, seniory a zaměstnavatele. Atraktivita obce má následně pozitivní dopad na rozvoj obce v oblasti spolkové činnosti, investic a ekonomických aktivit zaměstnavatelů, na demografický růst, zájem rodin o život v obci a o budování občanské společnosti. Celý proces probíhá na základě osvědčeného know-how převzatého z Rakouska.

 

Přílohy ke stažení

pozvánka (229,58 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies