logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2020 - Hranice přivítaly účastníky pelotonu Na kole dětem

Publikováno 17.6.2020

Josef Zimovčák a peloton cyklistů vyrazí ve dnech 10. - 20. června na etapovou cyklojízdu napříč Českou republikou. Hranice byly zastávkou na trase 1. etapy z Kopřivnice do Slopné  11. června. (Fotogalerie)

Tradiční bude letos pouze záměr jízdy, což je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí. Při jedenáctém ročníku ale bude, vhledem k současné situaci COVID 19, peloton v čele s Josefem bude menší, tvořený pouze partnery a sponzory. Pepu neopustí ani páni profesoři Pafko a Pirk.

 Aby zůstal duch pomoci naplněn, každý může sednout na kolo sám, nebo v menší skupině, ujet nějakou trasu, nejlépe blízko svého bydliště a poslat finanční částku ve výši ujetých kilometrů na účet NF Na kole dětem.

 „Trasa je letos plánovaná z moravskoslezského Hlučína, přes Ostravu do malebné obce Slopné, dále do Bzence, Ivančic a Jindřichova Hradce, projedeme Jižní Čechy do Písku, tradičně se zastavíme v Družci, projedeme Prahou a ze Sobotky už zamíříme do Orlických hor. Zde se chvíli pozdržíme a konec nás čeká v Lanškrouně,“ shrnuje hlavní manažer Petr Veselý.

       „Všichni se jistě těšili na setkání po roce. Já jsem měl letos připravenou jízdu bez pádu (celý rok jsem na to trénoval). Současná situace může přinést bohužel i zklamání. Nedejte si vzít radost z pohybu a přátelství. Myslete na nemocné děti, že si svou situaci také nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Tak jim to pojďme ulehčit, jak to jen bude možné,“ říká Josef Zimovčák.

Motto: „My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně“.

Podrobnější informace naleznete na webu Na kole dětem.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies