logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2019 - Hranice sbíraly stříbrná ocenění

Publikováno 13.11.2019

Druhé místo v prestižní celostátní soutěži Ambasador kvality České republiky získal Městský úřad Hranice. Ocenění za město přebral v Praze starosta města Jiří Kudláček a tajemník MěÚ Hranice Vladimír Vyplelík.

Hranice byly na stupínku vítězů v obklíčení pražanů - první místo získal Městský úřad Prahy 10 a třetí skončil Dopravní podnik Hl. města Prahy.

V loňském roce vyhlásila Česká společnost pro jakost první ročník soutěže Ambasador kvality České republiky, který byl určen organizacím soukromého sektoru. Díky pozitivní odezvě byla letos poprvé otevřena i zvláštní kategorie soutěže pro veřejný sektor, do které se přihlásil i Městský úřad Hranice. V rámci soutěže jsou organizace posuzovány podle jejich přístupu ke kvalitě jako fenoménu, který zahrnuje všechny oblasti života společnosti a je předpokladem pro naplňování jejích nových očekávání a zajištění dlouhodobé úspěšnosti. Tato soutěž slouží jako nástroj k využívání technik řízení kvality ke zvyšování své výkonnosti.

I veřejná správa je totiž nucena prokazovat zlepšování výkonnosti a kvality veřejných služeb a naplňovat tak měnící se potřeby a očekávání občanů. Kvalitu chápe tento projekt jako komplex přístupů, aktivit a činností, jejichž cílem je vytvoření podmínek pro kvalitní funkci organizací veřejného sektoru.

Hranice byly oceněny také ve výzkumu „Město pro byznys“

Druhé nejlepší město za posledních deset let srovnávacího výzkumu „Město pro byznys jsou v Olomouckém kraji Hranice. Lepších výsledků dlouhodobě dosahuje pouze Prostějov.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice, v Olomouckém kraji jde celkem o třináct měst. 

Hranice se pravidelně umísťují na předních příčkách Olomouckého kraje, v hodnocení za rok 2018 jsme byli třetí. Za poslední desetiletí jsme byli třikrát na stříbrné pozici. V celorepublikovém měřítku jsme v roce 2017 dosáhli na 11. místo. Vyrovnané výsledku posledních let podtrhuje dvanáctá příčka v letech 2016 a 2018. Město Hranice se může pochlubit vedle kvalitních výsledků za celou oblast výzkumu sledující přístup veřejné správy, také například vysokou likviditou a podporou webových stránek.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies