logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2018 - Hranice uspěly ve výzkumu „Město pro byznys“

Publikováno 22.3.2018

Na druhém místě v Olomouckém kraji se v rámci srovnávacího výzkumu „Město pro byznys“ za rok 2017 umístilo město Hranice. Jako celkově podnikatelsky nejpřívětivější město Olomouckého kraje byl vyhodnocen Prostějov, bronzový byl Šumperk. V celostátním srovnání si Hranice oproti roku 2016 o místo polepšily a skončily 11.

Pro Hranice v celkovém hodnocení hovořila zejména dobrá dopravní dostupnost a blízkost dálniční sítě, která vyhovuje malým a středním firmám, jejichž počet je v krajském srovnání vysoce nadprůměrný. Radnice se může pochlubit vysokým podílem kapitálových výdajů, patří mezi nejlepší v podpoře veřejné dopravy a spolu s Prostějovem je na tom úplně nejlépe v hodnocení dluhové služby. 

Město má na krajské úrovni nejvýš hodnocené úřední hodiny a (spolu s Prostějovem a Mohelnicí)  má nejvýše hodnocenou podporu webových stránek z pohledu podnikatelů.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podesáté podnikatelský potenciál měst a obcí. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice, v Olomouckém kraji jde celkem o třináct měst. Metodika hodnocení je založena na vyhodnocení 23 kritérií rozdělených do dvou základních oblastí, každá činí 50 % hodnocení: 

  • Podnikatelské prostředí – 14 kritérií
  • Přístup veřejné správy –     9 kritérií

Starosta města Jiří Kudláček přebírá ocenění „Město pro byznys“.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies