logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2021 - Hranice uvítaly výstavu „Má vlast cestami proměn“

Publikováno 11.10.2021

Část celostátní výstavy „Má vlast cestami proměn – příběhy domova“ si můžete od 11 října prohlédnout ve dvoraně hranického zámku. Výstava, kde jsou tři panely věnovány Hranicím, zde bude k vidění do 21. října, pak se přesune do Mladče. Hranice na výstavě představují revitalizaci zámeckého příkopu, oživení proluky vedle synagogy a Školního náměstí.

 Již 13. ročník této česko-slovenské putovní výstavy byl zahájen 16. června na Vyšehradě. Výstava v kompletní sestavě byla na Vyšehradě ke shlédnutí do 29. června, poté se jednotlivé kolekce rozjely na své tradiční poutě po celé zemi a na Slovensko. Letos výstava představuje 106 proměn chátrajících objektů ve znovuzrozená místa užitku a setkávání. Tři z nich jsou ze Slovenska. Novinkou letošního roku je partnerství České komory architektů a účast držitelů České ceny za architekturu.

Putovní výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Další informace se můžete dozvědět na webu výstavy www.cestamipromen.cz, kde je možné opět hlasovat pro nekrásnější proměnu.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies