logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2021 - Hranický úřad dosáhl na další významné ocenění

Publikováno 26.5.2021

Stříbrnou příčku v prestižní Národní ceně České republiky za společenskou odpovědnost v kategorii Digitální stát získal Městský úřad v Hranicích. Z městských úřadů byl vůbec nejúspěšnější, před něj a Kopřivnici na třetím místě se dostalo pouze Centrum psychosociální pomoci MENS SANA, z. ú.

Hranice tak pokračují v zisku vysokých ocenění za zavádění metod kvalitního řízení. Zejména lze připomenout, že v roce 2008 jsme se stali vítězem Národní ceny kvality České republiky za model CAF a v roce 2013jsme zvítězili za model Excelence EFQM.

Vyhlášení ročníku 2020 se kvůli koronaviru uskutečnilo s omezeným počtem účastníků na Ministerstvu průmyslu  a obchodu ČR a on-line přenosem. Za město Hranice se vyhlášení zúčastnil starosta města Jiří Kudláček. Akce měla záštitu prezidenta ČR, předsedy Senátu, předsedy Poslanecké sněmovny a předsedy vlády.

„Národní ceny kvality se každoročně udělují ve více než osmdesáti zemích světa podle mezinárodních schémat uznávání EFQM, které vycházejí z modelu excelence EFQM. Hodnocení zvenku firmám napoví, zda jsou na správné cestě k vynikajícím výsledkům, jak si stojí v českém konkurenčním prostředí a zda mají potenciál zlepšit se a rozvíjet,“ uvedla k vyhlášení náměstkyně ministra průmyslu a obchodu pro hospodářskou politiku a podnikání a předsedkyně Rady kvality ČR Silvana Jirotková.

Národní ceny ČR mají víc než dvacetiletou tradici. Během ní se ocenění stala nedílnou součástí Národního programu kvality. Významně totiž pomáhají naplňovat filozofii a systémový přístup nejen ke kvalitě, ale také ke společenské odpovědnosti a udržitelnosti. Pomáhají soukromým společnostem, státní správě a místní samosprávě na cestě k excelenci, společenské odpovědnosti a udržitelnosti.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies