logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2019 - Hudecká muzika měla úspěch v Nizozemí

Publikováno 17.10.2019

Již podruhé se hranická Hudecká muzika z Hranic úspěšně zúčastnila Huygens Festivalu v Holandském městě Leidschendam - Voorburg. Na festivalu, probíhajícím od pátku 13. do neděle 15. září, se sešli mladí hudebníci z Holandska, Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky.

Hudebníci zde v rámci celého festivalu vystoupili celkem třikrát. Poprvé na úvodním koncertě, kde se krátkým vystoupením představili účinkující z jednotlivých zemí. Hudecká zahrála část ze svého repertoáru lidové tvorby. Kapela zaujala nejen svými lidovými písněmi, ale také kroji. V rámci festivalu se setkali i s českou velvyslankyní v Nizozemí.

V sobotu hráči ze zúčastněných zemí utvořili jeden velký orchestr, aby nacvičili skladby od známých skladatelů, jako je například Johannes Brahms, W.A. Mozart nebo Ludwig van Beethoven. Tyto skladby pak zazněly na nedělním závěrečném koncertě festivalu. Mezinárodní orchestr sklidil velký úspěch. Další vystoupení Hudecké se konalo v sobotu. Muzikanti si mohli zahrát v krojích přímo na ulici a zpříjemnit tak den několika desítkám kolemjdoucích. 

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies