logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2022 - Komise si prohlédla prostor Karnoly

Publikováno 24.5.2022

Jednání Komise Rady města Hranic pro kulturu se tentokráte konalo v centru Karnola, jednom z míst, kde město podporuje kulturní i komunitní činnost. Komise si  prohlédla zdejší prostory a seznámila se jak s nejbližšími akcemi, tak i s dlouhodobějšími plány s tímto prostorem.

V prostorách Karnoly se odehrávají koncerty, přednášky, diskuze, workshopy, kulturní a vzdělávací akce, slam-poetry či promítání filmů. Již v pátek 27. května zde například vystoupil Lewis Creaven Band. Lewis Creaven je zpěvák a kytarista, který si získal popularitu již v rodném Bristolu – ať už svou autorskou tvorbou, nebo interpretací bluesrockové klasiky umělců jako Jimi Hendrix, Stevie Wonder či Lenny Kravitz, provedenou v jedinečném stylu a s patřičnou jemností i dravostí. Doprovázet ho budou místní špičkoví muzikanti Radim Přidal (kytara), Marek Antoňů (bicí) a Matěj Černý (baskytara).

Začátkem června pak budou následovat dva koncerty hned po sobě. Nejprve 3. června Létající rabín, který  přijede zahrát svou originální směs židovské muziky z východní Evropy.A hned  o den později, 4. června, se představí  legenda českého folku Jaroslav Hutka a slovenský písničkář Edo Klena.  

Komunitní a kulturní prostor Karnola, funguje v Hranicích od září 2017. Sídlí v prostorách bývalé textilní továrny v těsné blízkosti centra města a provozuje ho spolek Air Force z.s.,

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies