logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Letní kino má nové plátno

Publikováno 2.6.2023

Postupná rekonstrukce oblíbeného hranického letního kina letos pokračovala opravou promítacího plátna. Celková oprava promítací plochy stála  2,4 miliony korun a  byla hrazena z rozpočtu města. Nyní městská kulturní zařízení dokončí přípravy na promítací sezónu, která bude zahájena v pátek  30. června.

Rekonstrukce plátna navázala na loňskou opravu jeviště, které bylo v havarijním stavu. Staré jeviště bylo zbouráno, a nové jeviště muselo být od základů vybetonováno a postaveno znovu. Tyto práce si  vyžádaly investici ve výši 5 milionů korun

Probíhá také projektování dalších etap rekonstrukce celého areálu. Dojde zde postupně ke generálním opravě hlediště, zázemí pro diváky i pro obsluhu a účinkující.  Je nutné modernizovat promítací kabinu, technické vybavení, provést úpravu veřejného prostranství a další úpravy.

Rekonstrukce areálu kina, který je v mnohém v původním stavu z šedesátých let, se začala řešit od roku 2018. Postupně se upřesňovala podoba chystané rekonstrukce, architekti začali připravovat nejprve studii, na kterou navazuje práce na projektové dokumentaci.

Kino, které začalo promítat od roku 1964, je velmi oblíbené. Napomohl tomu i fakt, že po zavření kina Svět v roce 2009 se areál Letního kina zvelebil a v roce 2013 bylo promítání v letním kině digitalizováno. Kino má kapacitu 1 255 osob, promítá pravidelně od června do září, 28. října a na Silvestra. V areálu se konají také velké koncerty a festivaly.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies