logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Mažoretky Panenky se zapsaly do Zlaté knihy města (fotogalerie)

Publikováno 20.11.2023

Mažoretky Panenky DDM Hranice, které letos na podzim získaly v bulharském Plovdivu již třetí titul mistryň Evropy, ocenilo město Hranice zápisem do Zlaté knihy města. Místostarosta Karel Machyl, radní pro kulturu Miroslav Raindl a tajemník městského úřadu v Hranicích Vojtěch Bušina popřáli děvčatům mnoho dalších úspěchů a předali jim drobné pozornosti.

Mažoretky v tomto složení spolu trénují a soutěží již od roku 2012. Postupně přešly z těch nejmenších kategiorií až po  současnost. Reprezentují DDM Hranice a město Hranice na různých kulturních, sportovních a společenských akcích nejen ve městě, ale i po celé České republice. Svými vystoupeními dokazují, že mažoretkové soutěže již dávno nejsou jen přehlídky pochodových defilé na Radeckého pochod. Za své úspěchy byly po zásluze oceněny i městem Hranice, ať již v anketě o nejlepšího sportovce či přijetím vedením města a zápisem do Zlaté knihy města.

Hranické Panenky patří již více než dvacet let ke špičce nejlepších mažoretek v České republice i Evropě. Za tuto dobu se i přes obměnu generací mohou pyšnit nespočitatelnou řadou titulů a ocenění za stále vysokou úroveň a kvalitu jejich mažoretkového umění a originálních sestav, které jsou často vzorem a zdrojem inspirace pro jiné mažoretkové skupiny.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies