logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2021 - Město děkuje Cementu Hranice za pomoc školám

Publikováno 27.1.2021

Město Hranice děkuje za velkorysý finanční dar 500 tisíc korun, který společnost Cement Hranice věnovala hranickým základním školám. Dar bude využit na podporu rozvoje gramotnosti žáků v oblasti informačních technologií, což je oblast, která je obzvláště důležitá v době, kdy výuka na základních školách probíhá distanční formou prostřednictvím informačních technologií. Poděkování firmě zaslal osobně starosta města Jiří Kudláček.

Koncem roku 2020 oslovila společnost Cement Hranice, a. s. všechny hranické školy (jak základní, tak střední) s nabídkou poskytnutí účelového finančního daru ve výši 125.000,- Kč pro každou školu jako příspěvek na podporu rozvoje IT gramotnosti žáků. Hranické základní školy, které zřizuje město, chtějí využít finanční prostředky na nákup IT vybavení. Například ZŠ 1. máje má v plánu, mimo jiné, nakoupit dvě sady programovatelných minirobotů a posílit wifi. ZŠ Šromotovo by chtělo speciální LCD display pro 2. stupeň, ZŠ Struhlovsko interaktivní dotykový panel a ZŠ Drahotuše chce pořídit terminálový server pro učebnu IVT a posílit páteřní datovou síť.

O daru hranickým školám jednali v prosinci se starostou města Jiřím Kudláčkem Ing. Roman Michalčík, ředitel závodu a člen představenstva (vlevo) a Aleš Šturala, obchodní ředitel a člen představenstva Cementu Hranice, a.s. (vpravo)

 

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies