logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2020 - Město Hranice otevřelo nové parkoviště v Komenského ulici

Publikováno 3.8.2020

Nové záchytné parkoviště v Komenského ulici poblíž hotelu Centrum otevřelo město Hranice ve spolupráci se společností Eko.Prima Fin, spol. s r.o. Tato firma postavila na svém pozemku parkoviště o kapacitě 29 aut, město dodalo mobiliář a od 1. srpna uvedlo parkoviště do provozu.

Nové parkoviště se nachází necelých 300 metrů od  Masarykova náměstí, mělo by tedy odlehčit přetíženému centru města a umožnit, aby lidé zbytečně nezajížděli do historického jádra. Parkovné je stejné jako stávající záchytná parkoviště, například u Letního kina. 

Na parkovišti je instalováno i veřejné osvětlení, to ale zatím není uvedeno do provozu. Bude připojeno až po opravě a vydláždění mlatové cesty podél Ludiny, které proběhne letos na podzim.

Připravuje se také instalace první nabíječky na elektroautomobily v Hranicích. Pokud se podaří vyřídit všechny náležitosti, bude i tato nabíječka v provozu ještě letos.

Otevření parkoviště zapadá do celkového projektu Hradební okruh Komenského. Jde o prostor ohraničený na jedné straně Pivovarskými schody a na druhé straně hotelem Centrum. V rámci tohoto projektu se V rámci tohoto projektu se vykácely náletové dřeviny v tomto prostoru a začal se provádět stavebně-technický a historický průzkum. Město také odsouhlasilo výkup pozemků pod hradbami poblíž pivovarských schodů a snaží se nalézt cesty k alternativním propojením Masarykova náměstí s Komenského ulicí. V budoucnu by měla proběhnout oprava hradeb, a vytvoření odpočinkové zóny, kde bude provedena parková úprava a vytvoří se propojené pobytové terasy.

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies