logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Město ocenilo úspěch sboru Cantabile

Publikováno 20.9.2023

Skvělé úspěchy pěveckého sboru Cantabile ocenilo i tentokráte město Hranice. Ve středu 20. září přijalo členy sboru Cantabile vedení města v čele se starostou Ing. Danielem Vitonským a místostarostou Mgr. Karlem Machylem a poděkovalo jim za dosažené výsledky, zejména za úspěšnou reprezentaci města v Makedonii. Členové sboru se zapsali do Zlaté knihy města.

Koncem srpna se Pěvecký sbor Cantabile zúčastnil soutěže Ohrid Choir Festivals v Makedonii. Komorní sbor Cantabile pod taktovkou Markéty Láskové, za klavírního doprovodu Rozálie Číhalové, zpívali v nejen početně, ale taktéž kvalitou nejsilnější kategorii. Přesto si však zpěváci vyzpívali zlaté pásmo a obdrželi speciální cenu poroty za nejlepší jevištní výkon festivalu. Sbor si tak obhájil zlato a speciální cenu z roku 2017.

Také Dětský pěvecký sbor Cantabile v Makedonii uspěl. Pod vedením Michaely Adameové s Dominikem Bagarem, coby korepetitorem sboru vyzpíval ze své první zahraniční soutěže krásné stříbrné pásmo. Porota jejich výkon taktéž ohodnotila speciální cenou za nejradostnější výkon festivalu.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies