logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2022 - Město rozšiřuje možnosti třídění textilu

Publikováno 6.9.2022

Třídění textilu je nyní v Hranicích pohodlnější a nabízí i odměnu za třídění. Ve spolupráci s firmou TextilEco a.s. byla ve městě provedena výměna starých kontejnerů na textil a také zvýšení jejich počtu. Nově je v ulicích města umístěno celkem 12 kontejnerů.

Nové kontejnery navíc umožňují zvlášť odevzdávat věci, které jsou ještě kvalitní a byla by škoda, prostě je hodit do odpadu.  Lidé mají nyní možnost vyměnit ty nejhezčí kousky, které je jim přeci jen líto vyhodit do sběrných kontejnerů, za eko-kredity. Tyto kredity, získané za zaslané věci, se pak uplatňují na e-shopu společnosti Genesis a zajišťují zákazníkovi možnost nákupu aktuálně potřebného šatstva a knih.

Eko-výzva totiž neznamená jen sociální řešení pro lidi, co si nemohou dovolit drahé kousky, ale jedná se i o možnost změnit šatník bez zbytečně vysokých nákladů pro všechny.

Textil a obuv třídíme v Hraních o již od roku 2011, kdy bylo v ulicích města umístěno celkem 5  kontejnerů.  Nyní je kontejnerů dvanáct a jsou umístěny v ulicích Tyršova  (u Sokolovny - 2), Zborovská (u gymnázia), Hromůvka 1521 (u tříděných složek), Pod Lipami 1231 (naproti obchodu), Cementářské sídliště  1298 (před Ekoltesem), Nová 1820 (před školou), Nádražní 1285, Struhlovsko  1795 (před ZŠ),  Tř. 1. Máje za prodejnou Albert – 2) a v Drahotuších v ulici Lipnická  (u prodejny COOP). Umístění kontejnerů naleznete také například na webu https://textil-eco.cz/vyhledat-kontejner .

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies