logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2020 - Město sjednocuje mobilní i webové aplikace

Publikováno 13.7.2020

O zpřehlednění a zkvalitnění komunikace s občany usiluje město Hranice. Proto rozšiřuje využívání univerzální platformy Mobilní rozhlas, kterou zavedlo v souvislosti s koronavirovou krizí. Zároveň zruší dosavadní možnosti hlášení závad a problémů ve městě, služby „Dej tip“ a „Zlepši své město“ a nahradí je právě Mobilním rozhlasem. Místo dvou různých možností hlášení závad tak bude jedna platforma, která má navíc řadu dalších využití.

Mobilní rozhlas totiž umožňuje nejen upozorňovat na závady, nepořádek, černé skládky či poškozený veřejný majetek, ale také informovat v krizových situacích, upozorňovat na blížící se nebezpečí, blokové čištění, odstávky, poruchy a výpadky energií. Zároveň lze jejím prostřednictvím pořádat ankety, čehož již město loni využilo k anketě o participativním rozpočtu.  Platforma umožňuje i zveřejňovat pozvánky na akce pro rodiny, kulturní a sportovní akce. A lze využít i možnosti za něco pochválit.

Mobilní rozhlas není přitom omezen pouze na aplikaci v “chytrém“ telefonu ale informace můžete dostávat i e-mailem, anebo, obzvláště někteří starší spoluobčané, prostřednictvím klasické SMS. Upozorňujeme ale, že SMS jsou určeny jen pro ty nejpodstatnější zprávy v stručné podobě. Lze také posílat hlasové zprávy pro zrakově handicapované.

Město Hranice začalo Mobilní rozhlas využívat v souvislosti s koronavirovým nouzovým stavem pro potřeby krizové komunikace s obyvateli. V krátkém čase si aplikaci stáhlo 1 200 obyvatel Hranic a tímto se tato aplikace stala silným komunikačním nástrojem.

Registrovat se můžete zdarma na stránce: https://mesto-hranice.mobilnirozhlas.cz/, nebo lze aplikaci stáhnout zdarma na Google play nebo App store.

 

 

Přílohy ke stažení

Registrační leták Hranice (4 509,94 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies