logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2018 - Knihovna po rekonstrukci otevřela

Publikováno 3.10.2018

Navzdory komplikací, spojeným s nálezem starých maleb na stropě jedné z místností, můžeme sdělit všem čtenářům a uživatelům knihovny, že knihovna bude opět otevřená pro veřejnost ve čtvrtek 4. října v běžném provozním čase od 8 hodin. Zároveň připomínáme, že otevřeno bude opět i každou sobotu od 9 do 12 hodin. Knihovnice se těší na vaši návštěvu v nových krásných prostorách po dokončené rekonstrukci interiérů.

Návštěvníci knihovny si určitě na stropě jedné z místností všimnou starých poničených maleb. Tyto malby, které byly odhaleny v průběhu rekonstrukce, jsou nyní zakonzervované a v budoucnu budou zrestaurované. Restaurace těchto maleb ale vyžaduje čas, důkladnou přípravu a také finanční prostředky. Nebylo tedy možné provést ji v průběhu rekonstrukce prostor knihovny.

V rámci rekonstrukce proběhly drobné stavební úpravy, opravovaly se podlahy, upravovala elektroinstalace, měnily vstupní dveře. Podlahy se brousily a doplňovaly. Došlo i k částečné výměně elektroinstalace a svítidel. Byl také zatraktivněn a zmodernizován stávající interiér tak, aby se knihovna stala místem, kde budou lidé rádi pobývat a děti i studenti tam budou rádi trávit čas.

Knihovna je uzavřená od 25. června, kdy začala její rekonstrukce.  Cílem rekonstrukce bylo zatraktivnit a zmodernizovat stávající interiér tak, aby se knihovna stala místem, kde budou lidé rádi pobývat a děti i studenti tam budou rádi trávit čas.

Přinášíme několik fotografíí ze slavnostního otevření knihovny ve středu 3. října a malby, objevené na stropě jedné z místností.

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies