logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2019 - Nasazujeme novou aplikaci „Zlepši své město“

Publikováno 23.1.2019

Nová webová aplikace Zlepši své město, která na webových stránkách města Hranic začne fungovat již od 1. února, je určena občanům Hranic pro hlášení závad, návrhů ke zlepšení veřejného prostranství či zadávání nových podnětů pro budoucí realizace investic. Umožňuje lidem rychle a jednoduše upozornit na určitý problém v jejich okolí. Obyvatelé města se díky této aplikaci mohou aktivně podílet například na zlepšení životního prostředí ve svém okolí.

Na nahlášené závady tak bude možné včas reagovat a nahlášený problém vyřešit. U nových podnětů, návrhů na zlepšení či na investice do majetku města se námět dostane až k projednání v Radě města, které rozhodne například o jeho okamžité realizaci, nebo zařazení do rozpočtu města na další rok.

Jak se s novou aplikací pracuje? Občané mohou vyplnit jednoduchý interaktivní formulář na adrese www.mesto-hranice.cz (Zlepši město). Po otevření aplikace a zvolení možnosti "Přidat hlášení" lze lokalizovat konkrétní místo. Ve formuláři se postupně zadá kategorii závady, stručný popis, fotografii místa a e-mail (na který budou zasílány zprávy o průběhu řešení).

Hlášení prosím využívejte jen na závady a návrhy technického charakteru. Problémy související s dodržováním pořádku a podobné hlaste přímo na městskou policii (telefonní číslo 156). Upozorňujeme, že budou zrušena veškerá hlášení obsahující hanlivé výrazy a neustále se opakující podněty, na které již byla zaslána ze strany města odpověď.

Občané i nadále mohou využívat již léta zavedenou mobilní aplikaci Dej Tip. Ta je však oproti webové aplikaci anonymní a tudíž neumožňuje zasílat autorovi podnětu zprávu a řešení dané situace. Webová aplikace navíc umožní vizualizace všech podnětů v mapě města a bude zde také vidět, jaké podněty byly vyřešeny a jakým způsobem.

Tato webová aplikace je již úspěšně používaná ve městech jako Uherské Hradiště (www.mesto-uh.cz/) nebo Dvůr Králové (www.mudk.cz/cs/mesto/hlaseni-zavad.html).

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies