logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Nový skatepark je dokončen,

Publikováno 9.11.2023

Nový "skejťácký" areál, který město stavělo kousek od starého a nevyhovujícího skateparku, je již stavebně hotov. Skatepark je řešen dle moderních trendů a zadání zástupců lokální skateboardové komunity. Jedná se převážně o tzv. „Streetový“ park, kde jezdci mohou využívat různých překážek jako grindboxů, zábradlí, transferů na které se mohou rozjet z takzvaných bangů a radiusů.

Průběh stavby na fotkách

Streetová část má několik výškových úrovní a je rozdělena podle obtížnosti a velikosti překážek na dvě hlavní zóny. Součástí skateparku  je také i U-rampa, která je se streetovou částí propojena.

Jednotlivé překážky jsou navrženy tak aby byl umožněn jak plynulý průjezd ,tak aby na sebe co nejvíce navazovaly a umožnily jezdcům dělat série různých triků. Parametry překážek jsou navrženy aby byly vhodné jak pro začínající a mladší jezdce tak pro ty zkušenější. Většina skateparku je výškově řešena na a nad úrovní stávajícího terénu.

Ke skateparku povedou dvě přístupové cesty z plánované cyklostezky Žáčkova. Jeho součástí bude i otevřený přístřešek s posezením, sloužící k oddechu a ochranně uživatelů skateparku před deštěm a sluncem. Do budoucna by měl být skatepark osvětlen.

Skatepark je řešen jako jedna betonová plocha o šířce plochy 14,35 m, a největší délce 65,44 m výškově členěný do tvarů překážek. Překážky a jejich plochy jsou z hlazeného betonu, doplněné ocelovými prvky hran a bezpečnostním zábradlím. Ve středu skateparku je navržen také jednoduchý otevřený přístřešek pro ochranu uživatelů skateparku před nepřízní počasí. Skatepark nebude oplocen a bude veřejně přístupný dle provozního řádu. Cena areálu je 6,6 milionu korun a dokončení předpokládáme v listopadu.

Hned vedle pak vyroste nová horolezecká stěna, což je návrh, který uspěl v loňském roce v hlasování občanů v rámci participativního rozpočtu. Momentálně je zpracována projektová dokumentace a probíhá výběr realizační firmy, takže samotná realizace se předpokládá letos na podzim, nejpozději na jaře příštího roku.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies