logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2018 - Obrovský úspěch hranického judisty

Publikováno 9.10.2018

Dvě stříbra z olympiády mládeže v Buenos Aires si domů přiveze judista Judo Železa Hranice Martin Bezděk. Jde o obrovský úspěch nejen hranického, ale i českého juda.

Obvykle se na  webu města úspěchy hranických sportovců neobjevují, nicméně stříbro z olympiády je důvodem k výjimce. Hranický judista Martin Bezděk  se propral až do finále, kde byl nad jeho síly Rumun Adrian Sulca. Jeho cesta do finále nebyla vůbec snadná, potkával se se samými těžkými soupeři. Porazil vicemistra Afriky, mistra Afriky i mistra Ameriky. Dvakrát vyhrál na ipon, v semifinále vyhrál na wazari. „Byly to dobré zápasy. Hned v tom prvním jsem otáčel utkání, prohrával jsem na wazari a vyhrál na ipon. Přijel jsem si sem spravit chuť po nevydařeném mistrovství Evropy. A to se povedlo. Prohrál jsem tam v prvním kole a tady jsem to chtěl napravit,“ řekl Bezděk pro web Českého olympijského týmu.

Martin si svůj  úspěch zopakoval v soutěži smíšených týmů a vybojoval v Buenos Aires druhé stříbro.  V mix teamu "Athens" bojoval po boku 3 dalších judistů a 4 judistek ze všech kontinentů a svým výkonem přispěl týmu k umístění na stupních vítězů.

Judisté Železa Hranice sledovali Martinův finálový boj společně s Martinovými rodiči v prostorách restaurace hotelu Centrum. Zafandit přišel i starosta města Jiří Kudláček. 

První telefonická gratulace Martinovi k historickému úspěchu.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies