logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2018 - Proběhla konference o SMART City

Publikováno 14.2.2018

Konference o novém moderním konceptu řešení problémů ve městě  - SMART CITY (chytré, inteligentní město)  se uskutečnilo ve čtvrtek 8. února ve  velké zasedací místnosti městského úřadu.

Zastupitelům, vedení firmy Ekoltes, ředitelce Hranické rozvojové agentury, vedoucím odborů městského úřadu i dalším zájemcům přiblížil starosta města Jiří Kudláček ve své prezentaci koncept SMART CITY, zkušenosti z jiných měst a možnosti, které SMART CITY skýtá pro Hranice.

Vzhledem ke stále se zrychlujícímu vývoji, je velmi těžké současnými plány a postupy (Program rozvoje města) plnit vize města, směřovat město do budoucnosti. „Dnes se celá Evropa snaží budovat města ne jako průmyslová centra, ale jako místa k žití. To znamená mnohem více komunikovat s občany, hledat jejich potřeby a přizpůsobovat naše domovy tomu co potřebujeme a ne tomu, co potřebuje průmysl“ vysvětlil starosta Kudláček.

SMART CITY  je výraz pro cestu promyšleného rozvoje každého jednotlivého města s cílem optimalizovat veškeré procesy. Koncept SMART CITY ale nemá nahradit dosavadní plánování, spíš ho chce doplnit o nové postupy. Efektivně přitom využívá dostupných zdrojů i příkladů z jiných měst. Cílem je, aby se Hranice staly příjemné místo pro život všech generací, což není vůbec snadný úkol.

Problematikou se zabývala i rada města 6. února, která doporučila zastupitelstvu města účast v projektu Koncepční rozvoj města Hranice – SMART CITY.

Konference na téma SMART CITY .

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies