logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2018 - Konference SMART COMMUTING se věnovala mobilitě

Publikováno 21.3.2018

Problém udržitelné mobility ve městech, příklady z jiných evropských měst, z kterých je možné čerpat v Hranicích, směry budoucího vývoje. to byly jedny z hlavních témat konference Smart commuting, která se uskutečnila ve středu 28.  března ve velké zasedací místnosti Městského úřadu v Hranicích.  

Udržitelná mobilita se, zjednodušeně řečeno, zabývá vztahem dopravy a životního prostředí. V evropských městech má významný podíl na snížení emisí každodenní dojíždění do práce a z práce. Projekt SMART COMMUTING, který realizuje Hranická rozvojová agentura ve spolupráci s městem Hranice, podporuje koordinaci mezi podniky veřejné dopravy, představiteli měst a dalšími zúčastněnými stranami při rozvoji holistického přístupu k plánování energeticky účinnější dopravy v městských aglomeracích.

Na konferenci vystoupil pan Takeru Shibayama z Vídně, který celý projekt představil a dále se zabýval konkrétními případy, které by byly pro Hranice použitelné. Ve své prezentaci řešil také výhody spolupráce ve funkčních městských oblastech a také plánované aktivity projektu.

Pro  Hranice se nabízí několik hlavních podnětů, které by mohly v budoucnu přispět ke zlepšení dopravy ve městě. Jde například o podporu cyklodopravy pomocí  pobídkových aplikací pro jízdu na kole nebo sdílením jízdních kol. Další možností je také sdílení automobilů nebo podpora elektroautomobilů, budováním nabíjecích stanic. Pro lepší informovanost lze zřídit infoportál pro mobilitu a portál pr spolujízdu jzaměstnanců.

Přílohy ke stažení

agenda_Conference_Hranice (381,87 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies