logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Senátorka s místostarostou navštívili KROK, Charitu a ELIM

Publikováno 10.2.2023

Senátorka Jitka Seitlová spolu s místostarostou Hranic Karlem Machylem a zástupci společenského klubu Panenka navštívili ve čtvrtek 9. února organizace, které se zabývají pomocí sociálně potřebným.

Jejich první kroky vedly do provozovny firmy KROK CZ s.r.o, která zaměstnává přes 350 lidi s postižením a ve chráněných dílnách. Navíc pro společenský klub Panenka vystřihují tvary pro panenky do dětského oddělení Nemocnice Hranice. Spolumajitel firmy Antonín Havran při této příležitosti vysvětlil senátorce problémy se zaměstnáváním zdravotně postižených.

Na firmu KROK CZ navázala návštěva Charity Hranice, kde její ředitel Jan Hegar představil činnost Charity a rozvojové plány.   Poslední organizací byla společnost ELIM Hranice, která poskytuje sociální služby a pomoc potřebným občanům, kteří ztratili svůj domov a jsou na konci vlastních sil. Ředitel společnosti Bohuslav Rybníček představil záchytnou síť pro bezdomovce, kterou ELIM nabízí, počínaje denním stacionářem přes nocležny, azylové domy až k bytům při azylových domech a projektům sociální rehabilitace.  Seznámil také senátorku Seitlovou a místostarostu Machyla s dalšími plány na rozvoj služeb ELIMU.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies