logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Město zavádí Seniorské obálky

Publikováno 18.4.2024

S růstem počtu seniorů, kteří zůstávají nezávislí v domácím prostředí, se stává stále důležitější umožnit rychlou reakci v případě potřeby. Seniorská obálka slouží jako komplexní dokument obsahující informace o zdraví, léčbě a kontraindikacích, které jsou klíčové pro poskytování rychlé a účinné pomoci v krizových situacích.

Senioři začínají vyplněním základních identifikačních údajů. Následně poskytují podrobnosti o své zdravotní historii, zahrnující existující onemocnění, aktuální léky či absolvována očkování. Důraz je kladen i na alergie a jiné důležité faktory, které by mohly ovlivnit léčbu v případě krizových situací. Kromě toho formulář obsahuje nouzové kontakty, které by měly být okamžitě informovány v případě potřeby.

Seniorská obálka je uložena na snadno dostupném místě, často na lednici nebo na vnitřní straně vchodových dveří, aby byla snadno přístupná záchranným službám. Důležité je informace pravidelně aktualizovat.

Tato inovace nejen umožňuje seniorům aktivní účast na péči o své zdraví, ale také zvyšuje efektivitu záchranných operací v případě, že každá sekunda hraje klíčovou roli. Senioři, kteří tuto iniciativu přijímají, tak posilují svou bezpečnost a zvyšují schopnost okamžité reakce
v případě neštěstí.

Seniorská obálka je projektem sloužícím nejen seniorům, ale všem občanům, kteří trpí chronickým onemocněním, trvale užívají léky či se v jejich zdravotním stavu vyskytuje zásadní kontraindikace, která by měla vliv na poskytování rychlé a účinné pomoci v případě nouze.

Dostupné k vytištění jsou 2 verze formuláře seniorské obálky. Jedna k domácímu užití a menší formát vhodný k uložení do peněženky či dokladů.

Formuláře seniorské obálky si je také možnost vyzvednout osobně na odboru sociálních věcí, Městského úřadu v Hranicích (Purgešova 1399), kancelář č. 10 u Mgr. Soni Hümmerové.

 

 

Přílohy ke stažení

SO karta A4 (864,67 KB)

SO karta verze mini (1 442,12 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies