logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2020 - Stavba nové cyklostezky byla zahájena

Publikováno 3.9.2020

Důležitý úsek cyklostezky Bečva se začal loni na podzim budovat u obce Ústí. Propojí Hranice s Černotínem, Ústím, Skaličkou a dalšími obcemi. Bečvu u Ústí překlene nová lávka.

Nová cyklostezka, povede od Ústeckého mostu po pravém břehu Bečvy. Poblíž soutoku Hluzovského potoka a Bečvy se rozdvojuje. Jedna větev bude pokračovat novou lávkou přes Bečvu k Ústí, kde se napojí na stávající trasu do Skaličky. Druhá větev odbočí do Černotína. 

Dojde tak k propojení hranické cyklostezky, která vede podél silnice I/35 z Hranic přes sportoviště v Teplicích nad Bečvou až k Ústeckému mostu přes řeku a cyklostezky z Ústí do Skaličky a dál proti proudu na Hustopeče nad Bečvou. Dosud zde cyklisté museli využívat úzké a frekventované místní komunikace, což není příliš bezpečné.

Stavba bude stát přes 100 milionů korun a dokončena by měla být koncem tohoto roku. Státní fond dopravní infrastruktury na tuto stavbu přidělil dotaci 80 milionů korun. Další náklady ponesou obce Černotín a Ústí, jednání o spolufinancování cyklostezky probíhají také s Olomouckým krajem či městem Hranice. Celá akce byla připravována a bude realizována pod hlavičkou mikroregionu Hranicko.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies