logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2019 - Diplomové práce studentů architektury transformují Tř. 1. máje

Publikováno 24.10.2019

Sedm diplomních návrhů studentů brněnské Fakulty architektury, zabývajících se Třídou 1. máje, se od 24. října představí ve dvoraně hranického zámku. Výstava přiblíží těchto sedm návrhů jako inspiraci pro budoucí rozvoj našeho města. Autorky, spolu s vedoucími diplomních projektů, své návrhy okomentují na zahájení výstavy v 18. hodin. Výstava potrvá do 17. listopadu.

Na jaře letošního roku byla v zámecké dvoraně instalována výstava urbanistických projektů studentů brněnské Fakulty architektury, kteří se v zimním semestru 2018/2019 zamýšleli nad podobou a budoucím vývojem Třídy 1. máje. Studenti se pod vedením architektů a pedagogů Jana Foretníka a Barbory Ponešové pustili do někdy drobných, někdy razantních úprav a zkulturnění hlavní tepny Hranic, na které se potkávají chodci, cyklisté i řidiči.

Část studentek-diplomantek poté v letním semestru pokračovala ztvárněním vybrané veřejné budovy, ať už osazené přímo na Třídě 1. máje, nebo ve volnější vazbě na hlavní dopravní tepny města. Celkem sedm diplomních projektů tak prověřovalo možnosti umístění budov kulturních (regionální knihovna, kino), bytových a společenských (dostavba sídliště a mateřské školy, centrum řemesel), provozních (parkovací dům, výpravní budova vlakového nádraží), i exotických (věznice).

Regionální knihovna: autor: Adéla Varmužová; vedoucí práce: Jan Foretník, Barbora Ponešová

 

 

 

 

 

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies