logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2023 - Tělocvična v Drahotuších otevřena

Publikováno 20.10.2023

Nová tělocvična u ZŠ a MŠ Drahotuše byla v pátek 20. října slavnotně otevřena. Akce se účastnilo vedení města Hranic v čele se starostou Danielem Vitonským a místostarostou Karlem Machylem. Krátký proslov měla ředitelka ZŠ A MŠ Drahotuše Dagmar Pospíšilová .

Za sportovce slavnostně přestřihli pásku judistka a vzpěračka Julie Švecová, mistryně světa a vicemistryně Evropy v judu neslyšících a letošní mistryně Evropy ve vzpírání (kategorie masters) a její   judistický kolega, absolvent místní školy David Šatánek, několikanásobný mistr republiky v mládežnických kategoriích. Tělocvičně požehnal děkan hranického děkanátu a farář hranické farnosti otec František Dostál,
a farář drahotušské farnosti otec Michal Zahálka. Za zhotovitele - firmu Metrostav, která stavbu dokončila s téměř tříměsíčním předstihem, popřál stavbě hodně štěstí vedoucí oblasti Ostrava Petr Bača.

Nová tělocvična je multifunkční budova, určená pro většinu halových sportů.  V hale půjdou například postavit i dvě volejbalová hřiště. Tělocvična má malou tribunu i běžeckou dráhu v chodbě podél  haly. Zajímavostí je, že tato tělocvična bude mít  takzvanou „zelenou“  střechu, tedy že nad hydroizolací bude vrstva zeminy či substrátu, pokrytá vegetací. Spolu se školou a okolními sportovišti tvoří nová tělocvična  výborný sportovní areál.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies