logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2021 - Začaly "Čtvrtky na námku"

Publikováno 14.6.2021

Na Masarykově náměstí se bude každý čtvrtek od 10. června do konce prázdnin něco zajímavé dít.  Uskuteční se tam série hudebních a divadelních vystoupení pod širým nebem a pod názvem „Čtvrtky na námku“. Program bude začínat vždy v 16 hodin, vstup je zdarma. Každý čtvrtek si také mohou lidé zahrát na náměstí obří šachy nebo si dát skvělou kávu a jiné pochoutky. Každý čtvrtek bude také na náměstí pojízdná kavárna a v červenci proběhne „Hledání hranické kávy“, ve čtvrtek 5. srpna potom ukázky pražení na historickém pražícím stroji.

Ve čtvrtek 10. června hrála na náměstí Holóbkova mozeka - dechovka z Protivanova.

Další čtvrtek 17. června se mohou lidé těšit na koncert Cimbálové muziky Okybača z Lipníku nad Bečvou. Repertoár cimbálovky je pestrý od písní záhorských, valašských, slováckých, romských i koncertních skladeb.

Ve čtvrtek 24. června potěší organizátoři děti. Čeká je loutkové představení Princezna na hrášku. Známá pohádka o zkoušce, zda je princezna pravá či falešná, je rozšířena o rodinné téma: Maminka (stará královna) nechce ještě svého synka (prince) oženit a tak ji přijde vhod, že se mu nedaří přivézt ze světa tu „pravou – opravdovou princeznu.“ Problém nastává, když jednoho deštivého večera na hradní bránu zabouchá „pravá princezna…“

Další červencové čtvrtky bude náměstí patřit „Hledání hranické kávy“ a znít bude reprodukovaná hudba.

Příznivci popové hudby uvítají koncert zpěvačky Petry Zindler, a to ve čtvrtek 29. července od 16 hodin. Petra Zindler působí v olomouckém Moravském divadle.

Uskuteční se také bleší trh, kde budou místní moci nakupovat i prodávat. Ten proběhne ve čtvrtek 5. srpna a zájemci o prodej se mohou registrovat u dramaturgyně Městských kulturních zařízení Hranice na mailu dramaturg@mkz-hranice.cz. „Prodávat lze staré ale čisté oblečení, hračky, doplňky do domu, knihy a jiné drobné věci,“ upřesnila dramaturgyně Mirka Krůpová. Kromě toho návštěvníci uvidí ukázky pražení kávy na historickém pražícím stoji.

Ve čtvrtek 12. srpna bude patřit náměstí country hudbě. Koncert populární kapely LH Western vypukne v 16 hodin. Přijďte se naladit na tóny country a folku.

Ve čtvrtek 19. srpna od 16 hodin se odehraje divadelní představení Cirkusu Žebřík pod názvem „Loutky, které nikdy nehráli“. Bude o klaunovi bez práce, který putuje světem a potkává kamarády, se kterými založí nový cirkus.

Poslední čtvrtek v srpnu bude patřit karikaturám a výtvarným ateliérům. Ve čtvrtek 26. srpna bude na Masarykově náměstí od 15 do 18 hodin profesionální karikaturista Martin Hron. Zdarma si můžete odnést svůj portrét. Součástí budou i výtvarné ateliéry, ve kterých si budete moci vyzkoušet své umělecké dovednosti.

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies