logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2018 - U nádraží se využívá další prostor k parkování

Publikováno 24.5.2018

Další rozšíření možností parkování u vlakového nádraží v Hranicích připravilo město Hranice. Odkoupilo a zbouralo nevyužívanou budovu a připravilo zde plochu pro parkování. Nyní se připravuje dokumentace pro stavební povolení.

Již v minulosti učinilo město řadu kroků ke zlepšení neúnosné situace s parkováním v přednádražním prostoru. Jako první krok zřídilo odstavné parkoviště pro 45 aut na autobusovém nádraží. Město také po dohodě se Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) získalo další parkovací místa přímo u nádraží, kdy se upravil systém parkování a pro řidiče se otevřel nový prostor v severovýchodní části přednádraží. Ani to však, zejména ve špičkách, není dostatečné. Proto město v těchto prostorách koupilo starou nevyužívanou budovu, kterou na přelomu dubna a května nechalo strhnout a na nově vzniklé ploše připravilo další parkování pro zhruba třicítku aut.

Tato plocha je dílčí částí připravovaného budoucího dopravního terminálu, na kterém se podílí město a SŽDC. Terminál zahrnuje rekonstrukci celého nádraží Českých drah, jak budovy, tak i všech kolejí. Tuto část bude řešit SŽDC. Přesun autobusového nádraží před železniční nádraží pak řeší město. Odkoupení nevyužívané budovy a její demolice byl tak pouze dílčí cíl, krok směrem k budoucímu terminálu.

Dopravní terminál by měl  komplexně vyřešit prostor obou nádraží a sdruží se všechny vlakové a autobusové spoje v jednom místě. Ideální stav by byl suchou nohou dojít z krytého parkoviště do nádražní budovy a pokračovat dál některým dopravním prostředkem.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies