logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2017 - Vítr řádil i v Hranicích

Publikováno 30.10.2017

Extrémní vichřice, která se přehnala Českem, páchala škody i v Hranicích.  Řádění větru odneslo mnoho stromů i střechy. Zde se můžete podívat na krátké video místního televizního zpravodajství.

Hraničtí hasiči zasahovali v neděli od 7 hodin od rána až do 19 hodin večer. Na Hranicku řešili 38 událostí. Jen ve městě Hranice  zasahovalo 26 hasičů ze tří jednotek.  Naštěstí, ačkoliv se celou dobu pohybovali v rizikovém prostředí, nedošlo k žádnému zranění ani škodě na technice. 

Město Hranice děkuje všem, kteří se na odstraňování škod podíleli, za jejich obětavost a nasazení. 

Informace od firmy ČEZ

na větší části distribučního území ČEZ Distribuce, a. s., byl v důsledku extrémně silného větru a zvýšené poruchovosti vyhlášen kalamitní stav. Pro zástupce samospráv a krizové štáby jsme pro hlášení poruch zřídili speciální linky s přednostním odbavením:

  • 910 704 410
  • 910 704 420

Tato telefonní čísla budou aktivní po celou dobu vyhlášeného kalamitního stavu. Detailní informace o poruchách jsou také zveřejňovány na našich internetových stránkách www.cezdistribuce.cz.

Poruchy se snažíme odstraňovat v nejkratším možné čase, situaci nám ale stále komplikuje extrémně silný vítr a situace se každým okamžikem mění. Podle předpovědi meteorologů se povětrnostní podmínky zatím nezlepšují. Na základě předpovědi meteorologů jsme mimořádná opatření přijali již v předstihu, veškeré poruchové čety a dodavatelské společnosti máme v terénu a pracují na obnovování dodávek elektřiny dle daných priorit (první obnovujeme linky vvn, vn a následně nn). Současně jsme posílili dispečink a call centrum. Jen během včerejšího dne se na naší poruchovou linku 800 850 860 snažilo dovolat více než 500 tis. klientů.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies