logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2022 - Opravy stropu Zámeckého klubu se protáhnou

Publikováno 26.5.2022

O  14 dní, až do 12. července  se protáhnou opravy izolace Zámeckého klubu, do kterého zatékalo. Akce byla zahájena v dubnu a měla být hotové před koncem června. Prodloužení termínu se ale týká jen dodláždění plochy z žulových kostek a opětovnou montáž zídky. Zámecký klub tedy bude možné otevřít, pouze nebude možné využít přístup ze severní strany zámku.  

Důvodem k prodloužení termínu je příliš silná vrstva železobetonové desky, kterou bylo potřebné odstranit. Zatímco podle projektu měla mít 15  cm, ve skutečnosti měla  téměř dvojnásobek, i více než  25  cm. Toto nemilé překvapení zdrželo firmu a vyžádalo si také vyšší náklady na odstranění starého železobetonu. Nyní se provede odvodnění, montáž nových železobetonových desek rozdělených na osm sekcí včetně hydroizolace a zpětný zásyp. Firma zároveň dodláždí žulový chodník a vyzdí kamennou zídku.

Současné opravy znamenají uzavření jednoho ze vstupů do Zámecké zahrady, konkrétně vstupu ze severní strany od Zámeckého hotelu. Zároveň je po dobu oprav uzavřen i Zámecký klub a horní část schodiště v Zámecké zahradě.

Zatékání do Klubu se projevuje při větších deštích na více místech, kde přesně je ale hydroizolace nad stropy porušená, se nedá určit. 

V průběhu akce je uzavřen tento vstup do Zámecké zahrady.

 

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies