logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2019 - Hřbitovní ulice je otevřena, přibyla parkovací místa

Publikováno 26.9.2019

Na Hřbitovní ulici v horní části přibylo 9 nových parkovacích míst. Jde o další krok v postupné revitalizaci hranického hřbitova.

Ulice byla  přes léto uzavřena kvůli vybudování dešťové kanalizace. Na hřbitově totiž dosud dešťová kanalizace nebyla a proto zde máme problémy se spodní vodou. Před samotnou rekonstrukcí hřbitova je nutné vyřešit odvod dešťových vod a nová kanalizace v ulici Hřbitovní je tak nezbytnou podmínkou. Kanalizace vede od vstupu na hřbitov až k Ludině. Na tuto část je v rozpočtu vyčleněno 12 milionů korun. 

Druhou částí letošních prací na hřbitově bude vybudování tzv. epitafních desek a posypové loučky v horní části starého hřbitova po levé straně (z pohledu od hlavního vstupu).  Tato menší urnová místa mají v zemi šachtici pro ukládání uren. Na šachtici je položena jen nápisová pamětní deska, případně lampička a váza. Mezi epitafními místy budou upraveny mlatové chodníčky. V rámci vybudování tohoto prostoru zde budou instalovány i betonové prvky, stůl a budou nataženy kabely pro veřejné osvětlení, jehož rekonstrukce bude následovat v dalších etapách. V rozpočtu je na epitafní místa vyčleněno 2,7 milionů korun.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies