logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2019 - Letos se mění poplatky za odpad a za psy

Publikováno 9.1.2019

Vyšší poplatky za odpad, ale zároveň osvobození dětí a starších lidí a snížení některých poplatků za psy. To jsou hlavní letošní změny v poplatcích, které vyplývají z obecně závazných vyhlášek, které schválili zastupitelé města v listopadu 2018.

Po pěti letech se letos, vzhledem k neustále stoupajícím nákladům, zvyšuje poplatek za svoz komunálního odpadu. Ale na jednu stranu se poplatek sice zvyšuje z 600 na 696 korun na osobu za rok, na druhou stranu však budou nově od tohoto poplatku osvobozeny děti do 6 let a občané nad 70 let. O osvobození není třeba nijak žádat, probíhá automaticky. Podrobnější informace naleznete přímo ve schválené Obecně závazné vyhlášce č. 4/2018 o komunálním odpadu, která je umístěna na webu města  (www.mesto-hranice.cz).

Zastupitelé také snížili některé poplatky za psy. Snížily se poplatky za psy v domech se 4 a více byty a sídlech právnických osob z 1 500 na 1 000 korun za prvního psa a z 2 250 za druhého a každého dalšího psa na 1 500 korun. Důchodcům, kteří doloží, že používají invalidní, starobní vdovský či vdovecký důchod, a že tento důchod je jediný zdroj příjmů, zůstávají poplatky za prvního psa 100 korun a za další psy 150 korun. Držitelé psa, kteří dosáhnou 70 let, budou od poplatku osvobozeni. Podrobné informace naleznete v Obecně závazné vyhlášce č. 5/2018 o místních poplatcích na webu města.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies