logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

2020 - Město má nové popelnice na olej

Publikováno 14.1.2020

Město Hranice opět rozšiřuje možnosti třídění odpadu. Poté, co loni přibyly kontejnery na kovy a popelnice na biologicky rozložitelný odpad, tak od letošního roku se ve městě objevily nové nádoby na oleje. Jsou určeny na ukládání použitých rostlinných olejů z domácností.

Do těchto popelnic patří použité jedlé oleje a tuky z domácnosti například fritovací oleje nebo ztužené jedlé tuky. Naopak nepatří tam technické oleje; například motorové, převodové, tlumičové, maziva a kapaliny. Občané musí oleje odkládat do nádob v plastových lahvích, které vhodí do nádoby otvorem ve víku nádoby, nikoliv ve skle.

Město nakoupilo celkem 20 popelnic o objemu 120 litrů, které byly umístěny na vybraná stanoviště tříděného odpadu ve městě a místních částech Dvě nádoby jsou umístěné také na sběrném dvoře společnosti Ekoltes a zbytek zůstává v rezervě.

Nádoby jsou velkou většinou rozmístěné na stejných stanovištích , jako  kontejnery na kovy. Tedy na stanovišti 21 (sídliště Hromůvka), 29 (Třída 1. máje poblíž prodejny Albert), 31 (sídliště Nová), 60 (u křižovatky ulic Studentská a Kramolišova), 67 (ulice Galašova u DDM), 76 (Obránců Míru na sídlišti Kpt. Jaroše), 85 (ulice Havlíčkova u Sokolovny), 87 (ulice 28. října), 92 (křižovatka ulic Jungmannova a U Kostelíčka) a 96 (ulice Teplická poblíž křižovatky s ulicí Partyzánskou). Dále v místních částech Drahotuše u Jednoty, ve Slavíči, ve Valšovicích a ve Velké

Mapu všech kontejnerových stání naleznete na webových stránkách společnosti Ekoltes Hranice a.s.  http://ekoltes.cz/katalog/odpady-svoz-odpadu/.

Harmonogram svozu  biologicky rozložitelného a komunální odpadu.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies