logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Návštěvu přes internet lze objednat i na pátek

Publikováno 4.7.2017

Návštěvu některých agend městského úřadu si v Hranicích lze objednat prostřednictvím internetu. Elektronický rezervační systém se týká dopravně - správních agend ( řidičské a technické průkazy), dále občanských průkazů a cestovních dokladů, změn pobytu, ověřování opisů a podpisů a matriky.

V praxi lze využívat objednávkový systém tak, že na internetových stránkách města kliknete na odkaz „rezervace". Po rozkliknutí se objeví pokyny, kde se dozvíte všechny podrobnosti.

Objednat se lze i na pátek

Ty agendy městského úřadu, které dosud nebyly v pátek otevřené pro veřejnost,  rozšířily služby i na tento den a to na dobu od 8 do 11 hodin. Bude ale potřebné se předem prostřednictvím internetu objednat. Vycházíme tak vstříc zejména těm, kteří přes týden pracují nebo studují mimo Hranice a  pátek je pro ně nejsnazší možnost, jak se na úřad dostavit. 

Jedná se o agendy správní (evidence obyvatel, občanské průkazy, cestovní doklady), dopravně správní (registry vozidel a řidičů), matriku a ověřování opisů a podpisů.  Dosud byl pátek vyhrazen na nutné zpracování a zavedení potřebných údajů do jednotlivých systémů.

 Připomínáme, že hodiny pro veřejnost jsou v pondělí a středu od 8 do 11.30 a od 12.30 do 17 hodin a také v úterý a ve čtvrtek od od 8 do 11.30 a od 12.30 do 14.30. Nově k nim tedy přibyl i pátek od 8 do 11 hodin.

CZECH POINT

Na městském úřadu lze také využít služeb Czech POINTu (Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál). Doposud bylo možné služeb Czech POINTu plně využívat pouze v podatelně a informacích v přízemí dvorany zámku, nově  přibyla další dvě pracoviště. Vydávání ověřených výstupů z informačního systému veřejné správy se rozšířilo na matriku, (kancelář č. 322 v druhém patře na zámku – Pernštejnské nám. 1) a také na ohlašovnu trvalého pobytu v Zámecké ulici  (kancelář č. 221).

Momentálně CzechPOINT poskytuje výpis z Katastru nemovitostí, dále výpis z Obchodního rejstříku, výpis z Živnostenského rejstříku, výpis z Rejstříku trestů, dále výpis z bodového hodnocení řidiče, vydání ověřeného výstupu ze Seznamu kvalifikovaných dodavatelůpodání do registru účastníků provozu modulu autovraků Informačního systému  odpadového hospodářství . Získáte zde také výpis z Insolvenčního rejstříku, spravovaného Ministerstvem spravedlnosti.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies