logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Do práce na kole se mění

Publikováno 24.4.2020

Výzva Do práce na kole se mění v „národní zdravotní teambuilding” .Jubilejní desátý ročník akce Do práce na kole, kterou pořádá spolek AutoMat, prošel pod vlivem aktuálních událostí radikální změnou. I tentokrát se do výzvy zapojuje město Hranice - již pošesté.

Cílem této výzvy je vyměnit alespoň na měsíc auto za kolo nebo chůzi, a prospět tak životnímu prostředí i vlastnímu tělu.

Velká část zaměstnanců i drobných podnikatelů vyměnila své běžné pracoviště za kuchyňský stůl, péči o děti, šití roušek, karanténu či kombinaci více variant. Do práce na kole je týmová výzva, díky které lze zůstat alespoň virtuálně v kontaktu se svými kolegy, vzájemně se motivovat a hecovat. Současně ale nevyžaduje společné setkávání, takže se lze účastnit i za aktuálně ztížených podmínek.

„Letos jsme významným způsobem upravili pravidla tak, aby se v květnu mohl zapojit opravdu každý. Pro ty, kdo nadále cestují na svá pracoviště, je určitě nejzdravější a nejbezpečnější variantou dopravovat se pěšky či na kole. Ostatní si mohou zapisovat třeba zdravotní vycházky, cesty pěšky či na kole na nákup. Ti, kteří nevyrážejí z domu vůbec, mohou evidovat své domácí sportovní aktivity jako je jóga, posilování či rotoped,” vysvětlil vedoucí kampaně Do práce na kole Jan Haruda.

„Základní prevencí fyzických i psychických onemocnění je pohyb. To bychom rádi připomínali nejen všem, kteří se pravidelně dopravují do práce, ale také lidem, kteří kancelář nebo dílnu nedobrovolně vyměnili za home office či karanténu,” dodává Haruda.

Registrační poplatek snížil AutoMat do poloviny dubna na 290 Kč. Každý účastník dostane tričko či nákrčník s motivem od Jaromíra Švejdíka alias Jaromíra 99 a může vyhrát některou z cen.

„Loni se do výzvy zapojilo 20 000 účastníků z celé republiky. Letos asi nebudou počty takové, ale už teď máme 7300 zaplacených registrací a další tisíce nadšenců registraci dokončují,“ doplňuje Jan Haruda.

Více informací a možnost registrace najdete na www.dopracenakole.cz.

Přílohy ke stažení

Do práce na kole - plakát (7 398,70 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies