logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Ekoltes zavádí popelnice na roušky a další materiál

Publikováno 2.4.2020

Jak likvidovat použité roušky? Jednorázové obleky? Návleky na boty? Případně kontaminovaný odpad od rodin v karanténě?   Ekoltes Hranice zahájil na základě doporučení hygieniků nový způsob ukládání tohoto nebezpečného odpadu. (mapa)

Do kontejnerových míst v Hranicích i místních částech jsou od středy 25. března postupně instalovány popelnice, v kterých budou ještě vsunuty speciální plastové pytle. Do těchto popelnic bude možné ukládat roušky, jednorázové obleky případně odpad z domácností v karanténě. Popelnice jsou označeny nápisem „Nebezpečný odpad“ a je na nich vyznačeno, co a jak se do nich má ukládat. Jejich rozmístění naleznete jednak v příloze a jednak i na této mapě.  Popelnice jsou zároveň umístěny i u obchodních center (na jednorázové rukavice) a ve významných  firmách.

Upozorňujeme, že odpad je nutné ukládat do plastových obalů, buď do neprodyšných plastových pytlů (občané v karanténě) nebo do mikrotenových sáčků (občané, kteří nejsou v karanténě). Ekoltes bude tento odpad likvidovat podle metodiky, doporučené hygieniky. Lidé, kteří jsou v povinně nařízené karanténě, nemají po dobu karantény třídit odpad. Vše by měli dávat do těchto nových nádob.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies